

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem,wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.Zapraszamy do zakupów i życzymy smacznego.
Bezpieczne zakupy dzięki zastosowaniu certyfikatu SSL
Darmowa dostawa przy zakupie powyżej 199 pln
14 dni na zwrot towaru
Wiórki kokosowe
Wiórki kokosowe to jeden z podstawowych składników w cukiernictwie i piekarnictwie. Wytwarzane są z miąższu orzecha z palmy kokosowej, podobnie jak mleczko kokosowe. Wiórki kokosowe i ich charakterystyczny delikatny zapach i smak są uwielbiane przez miliony ludzi na całym świecie od tysięcy lat. Wyróżniają się białym lub kremowym kolorem oraz sypką konsystencją. Produkt ten jest wykorzystywany na szeroką skalę szczególnie w kuchni azjatyckiej.
Wiórki kokosowe są nie tylko niezwykle smaczne, ale także bardzo zdrowe. Ich regularne spożywanie w połączeniu ze zdrową dietą i aktywnością fizyczną znacznie przyczynia się do zgubienia zbędnych kilogramów. Ponadto produkt ten korzystnie wpływa na działanie układu nerwowego oraz wspomaga leczenie niektórych zaburzeń o charakterze neurodegeneracyjnym. Wiórki kokosowe to także bogate źródło wartościowych składników odżywczych, witamin i minerałów, takich jak magnez, cynk, fosfor, potas, sód, żelazo, wapń oraz witaminy z grupy B.
Zastosowanie
Najczęściej wiórki kokosowe są używane w cukiernictwie jako dodatek do słodkich wypieków, ciast oraz deserów. Produkt ten może jednak stanowić także podstawę dań wytrawnych, zwłaszcza tych z kuchni azjatyckiej. Wiórki kokosowe świetnie nadadzą się również jako posypka lub dodatek do owsianki, musli czy płatków śniadaniowych.
Skład: Wiórki kokosowe 100%
Alergeny: Wiórki kokosowe
Wartości odżywcze wiórków kokosowych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna (kcal) : 354 kcal
Tłuszcz w tym kwasy nasycone : 33,49 g/0 g
Węglowodany w tym cukry : 15,23 g/6,23 g
Białko : 3,33 g
Błonnik : 9 g
Sól : 0 g
Opis